YUZU

yuzu-kasvitiede

Voima luonnosta

Citrus junos on Yuzun kasvitieteellinen nimi.

Nimi "yuzu" tarkoittaa sekä hedelmää että puuta, joka on saatu risteyttämällä villi mandariini ja sitruuna. Se kasvaa villinä Keski-Kiinassa ja Tiibetissä. Se on myös symbolinen sitrushedelmä Japanissa, jonne sitä on tuotu tuhansia vuosia.

Yuzu-puu voi olla 4 metriä korkea. Se on piikkinen ja kestää jopa -5 °C kylmiä lämpötiloja.

Hedelmä on appelsiinin kokoinen, ja siinä on paksu ja epäsäännöllinen kuori, joka on aluksi vihreä ja muuttuu keltaiseksi kypsyessään. Massa ei ole kovin mehukas, ja maku on hapan mutta makea.

Yuzu; hedelmä, jolla on tuhansia hyötyjä ihonhoidossa

yuzu-sobio-etic

PUHDISTAVA: Yuzu estää useiden mikro-organismien lisääntymistä: grampositiiviset ja gramnegatiiviset bakteerit, hiiva ja sienet. Yuzu-uute auttaa siis puhdistamaan ihoa.

ANTIOKSIDANTTINEN*: Yuzussa on erittäin paljon fenoliyhdisteitä, kuten fenolihappoja, flavonoideja tai tanniineja, sekä C-vitamiinia, jotka ovat voimakkaita antioksidanttisia yhdisteitä.

VIRKISTÄVÄ*: Kuten kaikki sitrushedelmät, Yuzu tunnetaan virkistävästä ja pitristävästä vaikutuksestaan orgaanisen happopitoisuutensa ansiosta.

Mistä SO'BiO éticin valitsema Yuzu tulee?

bambu-tuoteryhma-sobio

SO’BiO étic® on valinnut luonnonmukaisen ja reilun kaupan toimitusketjun 100 % ranskalaiselta perhetilalta, joka harjoittaa agroekologiaa.

Yuzua kasvatetaan harvoin Ranskassa, mutta se on kuitenkin sopeutunut erittäin hyvin alueelle, jolla tämä perhetila sijaitsee Ardechen alueella.

Puiden juurelle on istutettu aromaattisia ja lääkekasveja (kuten verbena, passionflower tai geranium), jotka on valittu toimimaan symbioosissa Yuzun kanssa.

Yuzu-hedelmät poimitaan käsin kerran vuodessa, loka-marraskuussa, kun ne ovat kypsiä.

Yuzu-tuotteet