SHEAVOI

Arvokas, ultraravitseva raaka-aine

sheavoi-kulho-ja-pahkina

Voima luonnosta

Sheavoi (butyrospermum parkii) tulee puusta, joka kasvaa luonnollisessa tilassaan yksinomaan Afrikan Sahelin alueella, Päiväntasaajan pohjoispuolella, Soudanin ympäristössä. Se kasvaa pääasiassa savannien metsämailla, voi olla jopa 20 metriä korkea ja tuottaa suurimmat sadot noin 50-vuotiaana. Jokainen puu tuottaa 15-20 kiloa hedelmää vuodessa (tai noin 3-4 kiloa pähkinää).

Kasvi, jolla on useita hyveitä **

Shea-puut, joita joskus kutsutaan «voipuiksi», ovat naiset tunteneet jo vuosituhansien ajan niiden suojaavista ja uudistavista ominaisuuksistaan. Legendan mukaan Nefertiti säilytti suuren kauneutensa sheavoin ansiosta.
Sheavoin tuotanto tapahtuu edelleen esi-isien taitotiedon perusteella. Naiset poimivat voin shea-pähkinöistä. Tämän voin lipidikompleksipitoisuus on erinomaista kosmettisessa luokituksessa, ja se sisältää myös välttämättömiä karotenoideja ja E-vitamiinia, jotka ovat uudistavia ja rauhoittavia. Sheavoi on afrikkalaisten naisten kauneuden salaisuus, ja sitä voidaan levittää sekä iholle että hiuksille.sheapahkinat-korissa

Sheavoi

Sheavoi on osa perinteisiä kauneudenhoitotuotteita, joita käytetään Afrikassa. Levitettynä se jättää iholle kevyen, tahmaamattoman kalvon, joka tarjoaa pitkäaikaisen suojan. Se sisältää runsaasti triglyseridejä ja saippuoitumattomia aineita, ja sillä on useita positiivisia vaikutuksia. Sheavoin tiedetään parantavan ihon kimmoisuutta ja ravitsevan, suojaavan, korjaavan ja rauhoittavan sitä. Kun sitä käytetään hiuksiin, se ravitsee ja suojaa niitä, mikä tuo lisää kiiltoa.
Naiset korjaavat shea-puuhedelmät käsityönä ja käsittelevät niitä perinteisten menetelmien mukaisesti. Kun sato on tuotu kotiin, naiset seuraavat useita vaiheita saadakseen shea-pähkinät: hedelmäliha poistetaan hedelmistä, siemenet keitetään, aurinkokuivataan ja halkaistaan pähkinöiden vapauttamiseksi. Nämä aurinkokuivataan jälleen ennen kuin ne myydään sellaisenaan tai jalostetaan voiksi. Pähkinät sisältävät noin 50% rasvaa.

Luonnonmukainen laatu

SO’BiO étic® on valinnut luonnonmukaisen sheavoin. Tämä sertifikaatti takaa jäljitettävyyden koko tuotantoprosessin ajan hedelmien toimittamisesta lopulliseen voimuotoon, jotta voidaan varmistaa optimaaliset haju- ja aistinvaraiset ominaisuudet (sen varmistaminen, että tuotteessa ei ole torjunta-aineita).

SO’BiO étic® Sheavoi

SO’BiO étic® on valinnut luonnonmukaisen toimitusketjun Burkina Fasoon. Sheavoi on osa Burkina Fason naisten jokapäiväistä elämää, ja 80% heistä työskentelee tällä alalla, kuten on tehty sukupolvien ajan. Sheavoilla on merkittävä sosiaalinen ja taloudellinen asema maaseutualueilla, koska se muodostaa naisille ylimääräisen tulonlähteen, joka lisää heidän taloudellista riippumattomuuttaan (koulu- ja terveydenhoitokulut).
SO’BiO étic® on luonut kestävän liikesuhteen tuottajamme kanssa, joka perustuu pitkäaikaisiin sitoumuksiin ja avoimuuteen.

** Bibliografian mukaan