KOOKOSÖLJY

SO’BiO étic®:IN kookosöljy on peräisin Filippiineiltä, maasta, jossa kookospalmuja on viljelty perinteisesti siitä lähtien kun espanjalaiset toivat ne 1500-luvulla. Filippiinien maaperä ja ilmasto ovat ihanteellisia kookospähkinöiden kasvattamiseen.
aktiivinen_ainesosa_kookos

Kookos, todellinen luonnonvoima

"Puu, joka antaa kaiken elämälle tarpeellisen" tai "Kalpa vrishka" on kookospalmujen sanskritinkielinen nimi.

Tämä puu on kuin palmu, jonka vankka runko "stipa" voi nousta jopa 30 metriä korkeaksi.

SO'BiO éticin kookosöljyn tuottajat kasvattavat kookospähkinöitä alle 10 hehtaarin lohkoissa, joissa kasvaa erilaisia puita. Tätä kutsutaan polykulttuuriksi, prosessiksi, joka varmistaa biologisen monimuotoisuuden suojelun. Kookospähkinät kasvavat luonnollisesti ilman kemikaaleja tai kastelua, ja ulkokuoret jätetään maahan jokaisen puun juurelle rikastamaan maaperää orgaanisesti.

 

aktiivinen-ainesosa-kookos

Kasvi, jolla on monipuoliset hyödyt

Kookospähkinöiden käyttötapa vaihtelee sen mukaan, miltä maailman alueelta ne ovat kotoisin. Tämä puu on erityisen hyödyllinen trooppisten maiden asukkaille: "arak"-niminen likööri saadaan tislaamalla; lehtiä ja kuituja käytetään köyden, mattojen ja käsilaukkujen valmistukseen.

Muissa maissa kookosta pidetään pyhänä. Esimerkiksi Intiassa sitä käytetään uhrina jumalille uskonnollisten rituaalien aikana. Eteläisellä Tyynellämerellä öljyä pidetään puhdistavana ja suojaavana pehmitteenä.

 

Kookosöljy SO'BiO étic®:ssä

SO’BiO étic® on valinnut ekstra-neitsyt kylmäpuristetun kookosöljyn. Se tarjoaa monia hyötyjä hiuksille ja vartalolle: se ravitsee ihoa ja suojaa & vahvistaa hiuksia.

KOOKOSTUOTTEET